October 16, 2008

Rumahku Syurgaku - Part 1

Sesi datang menjenguk rumah korie,sebelum raya ngan ayah die, dan selepas raya ngan anak buah die dan adik die . Rumah terrace satu tingkat ajo. Since kunci dah dpt, so die excited beno nk masok tengok. Dok berangan nak renovate tema apa. Aku tumpang Glam aje. Kalo ada jodoh ngan die, aku hanya pindah masok bwk pakaian je. Hahahaha.

So nnt akan pulang semula nk cuci rumah, masok kan perabut, pasang lampu sume, air pun dah masok dah, dan buat yang mana perlu kerana budget amat terhad. Banyak sgt nk kena settle. Sume datang dlm sekali harung. Korie Haruslah budget gile gile, aku tukang berhabis leh la...


1. Aku nak dapur yang ada dapur kering dan dapur basah..Dapur harus pasang kabinet.walaupun aku tak masak sgt, senang nnt mekju datang ke, ed datang ke dieorg masak. korang kan rajin masak, ana tlg tengok je btol tak ?.... hehe.

2. Toilet tak usah renovate since, tile dah pasang siap.

3. Ruang tamu kena tukar ke sliding door.

4. Master bed room nak kena pasang tile yang lawa, then nk renovate tuk ala ala garden, nk wat bride room to be...~Berangan.

5. Belakang nk tambah and half of it jadi wet kitchen, half g sidai baju. Aku tak suke sidai baju depan rumah.

6. Lagi 2 bilik akan hias biasa biasa je, since nnt papa aku, relatives, members datang ke...

Aku hanya memberi cadang sahajo.

4 comments:

SHiDi said...

Tak mau mengalah....... Cadangan sahaja, sampai 6? Muahahahaha... Rumah kau? Mana lak?

Miss aiza said...

Cadang je la, since the house not mine, korie's

SundaeCone said...

hahaha..aku tlg tgk and tlg makan..=P

Miss aiza said...

Dieorg masak g shadap...so kte on time masok dapur...hahaha kte tgk astro ria..