August 19, 2015

Bread Butter Pudding VS Fish Head Noodles....

Wowww terkenang aku, ke memang aku keempunan x pun megidam....memang dua tiga harini aku teringan nak baking cake la,masak la,tapi bukan masak seperti kebiasaan...teringin ni pun ntah mungkin sbb dok dalam pantang,mula ler datang benda yg aku rasa nak makan atau masak....

1.Hahhh memang idea datang terjah kepala aku nak baking cake,mula la aku ajak korie pergi ke kedai yg mana jual chocolate semata2 nak tgok kot2 ada jual bahan buat cake sekali....sekali pergi macam biasa hanya jual product yg berasaskan chocolate saja,sempat aku beli juga chololate cake...sampai rumah laju jer aku habiskan....menjeling terkejut laki aku...

2.Sekali ada juga rasa hati aku nak buat bread butter pudding....bila sebut bread butter pudding ni teringat aku dekat sauce dia, yg laki aku masak time dia baking bread butter pudding ni..memang sedap....bukan nak puji tapi hakikatnya original recipe,ala kalau kauorg googles pun mesti dapat recipe sauce dia...pure western recipe.



3.Ada juga terasa nak masak Fish Head Noodles..recipe for sure aku tanya dari sahabat2 sekolah dan tempat kerja aku...original chinese recipe...bukan apa memang diaorg yg terer dlm bab fish head noodles ni.

4.Sekali malam tadi time tonton tv aku sembang dengan laki aku pasal fish head dan bread butter ni...ada jer cadangan yg dia bagi dan alasan..



- Kat tesco xder cream untuk masak sauce bread butter la...
- Apakata kita masak fish head noodles esok,sbb pasar mlm boleh beli ikan kat sana dgn bahan lain.

Terus aku bagi alasan,kalau masak fish head noodles untuk makan malam x best..memang aku x boleh makan pun just nak masak jer...dan lagi satu kalau masak time lunch boleh juga aku bagi dekat jiran aku....ala walaupun bukan bulan puasa x salah pun kita bagi..tukar2 lauk dan makanan...


Aku dok fikir la agak2 apa yg akan jadi esok...tgok dia beria juga dengan idea aku nak baking dgn  
masak fish head noodles.

Kita tgok esok apa yg jadi...sbb sah esok dia akan buat juga salah satu...hope jadi juga salah satu
apa yg aku cadangkan ni....

hahhhh tunggu jer kita tgok....






August 13, 2015

Anggun Ramadhani....Genap Sebulan

Hurmmm sekejap jer pejam celik dalam pantang dah tinggal beberapa hari saja lagi.....beberapa hari yg lalu 09-08-2015 genap Anggun sebulan, hahahhaha sebulan pun nak cerita ke?

1.Anggun turn sebulan bermakna aku dah x berapa hari lagi dalam pantang,kebiasaan dalam pantang ni macam2 la kena jaga.Makan x boleh sebarang makan,Jalan2 memang sah x boleh keluar ikot suka hati....bertunku,tapi kena inggat lepas menguru,t badan akan segar kembali so xder la sampai kau nak masak cuci pakaian dah x boleh....nak dgn xnak saja.

2.Hahhhh genap sebulan ni ler chance aku nak keluar rumah sikit,itupun duduk dalam kereta saja la,pergi mana?apa lagi bawa si puteri ni la dapatkan injection untuk genap sebulan..

3.Dalam pada tu boleh juga cuci mata,release tension dok perap kat rumah,hahhhh dari pagi keluar sampai petang baru tiba kat rumah,sambil keluar biasa la laki aku sambil buat kerja dia pergi submit polisi TAKAFUL BSN client dia.



4.Pantang dah x berapa hari tinggal ni pun dah dok fikir pasal nak start kerja balik....lemau betul otak dgn badan aku,almaklum ler dah hampir 3 bulan kot aku ambik cuti...x tahu apa yg menunggu dekat office ni

5.Berkat 100% breast feeding,bila timbang sebelum masuk bilik doktor dah 4.3kg wowww terkejut aku,bukan aku jer sekali dengan doktor juga,siap tanya lagi aku bagi susu badan ke formula...dari 2.7 dah naik 4.3..doa harap dapat BF sampai 2 tahun.....

Sebelum semua start macam normal balik,nak kena survey tempat nak hantar Anggun,alamak dah lama x kelam kabut macam ni,alamat dia hura hara ler sekejap....doa2 semua ok macam sebelom ni time hantar Abg dgn Kakak dia...

Apapun harap lepas ni dapat lagi update walopun sikit2 cerita heheheh...



August 3, 2015

Prudentian BSN Takaful...

PTA....Prudential Training Centre...teringat harini bilamana kawan baik aku whataaps yg dia ada dekat training centre...buat apa?sebenar dia seorng agent insurance...
Bilamana sebut insurance rasanya ramai yg takut nak dekati sbb ahhhh nanti dia nak jual insurance dekat aku la,malas la nak dengar,buat apa la....itu aku dulu pun macam tu


Dengan bekerja gaji cecah ribuan ringgit mungkin kita rasa x perlu nak2 company dah cover unlimited atau 3 4 puluh ribu pun dah banyak...

Last aku fikir jika 40k yg mana company cover sekarang bahagi kepada kami berlima..memang x cukup setahun..nak xnak aku ambik untuk cover anak2 dan diri aku.

Kalau dah setahun 2 kali masuk hospital tinggal berapa saja balance nak bawa ke akhir tahun,macamana pulak kalau xder masuk hospital...xder sapa yg nak sakit sungguh pun bila dah bayar untuk insurance sendiri..tapi sekurangnya kalau terdesak...xperlu cari tempat untuk pinjam duit...x perlu berhutang dekat saudara mara,adik beradik...nak2 bilamana perlukan jumlah yg besar.. x perlu belanjakan duit simpanan  yg ada untuk tujuan lain untuk cost perubatan.

Macam pepatah org tua2..

Sediakan payung sebelum hujan..
Kenapa sebelum hujan.
Dah tentu basah kalau dah hujan..

For more info and free cotton can whatapps/sms 016-405 5789

Begitu juga tentang insurance.
Sediakan sebelum sakit,kalau dah sakit susah la sikit

Cara-cara nak ketahui apa yg kita perlukan bila nak beli insurance.
1.Mahal murah sesuatu insurance...kemampuan kita...
2.Apakah sebenarnya keperluan kita.
3.Selidik/mafaat,berhubung dgn agent untuk keterangan lanjut.
4.Cari sumber terdekat kawan2 saudara mara yg dah beli.tanya pendapat..

Mana2 insurance adalah yg terbaik main focus adalah perlindungan,cuma Maintance of contract yg berbeza,agent yg berbeza,services yg berbeza...




July 30, 2015

Legoland Malaysia.....Kawan baik punya pasal..

Hurmmmm lama bebenor blog aku dah bersawang...view ok jer aku tgok..traffic pun ok.sekali buka rasa sayang dok tgok payment yg tergantung tu...sbb x cukup jumlah banyak tu..sapa nak bagi kalau kau cakap berbuih mulut pun.....

Legoland Malaysia pernah dengar tapi x pernah sampai,nak jadikan cerita member aku boleh dapat staff price...banyak tuuuu...nak2 ramai yg pergi.Jakun juga aku mula memang la sbb aku dok dengar macam2 diaorg komen panas ler..macam kat fadang fasir ler...
xper apapun yg aku fikirkan janji anak2 happy tu jer....

3hari 2 mlm ronda2 jb..Legoland just sehari jer masuk mandi makan lepak ..best juga hope next time kesana lagi...tgok dia punya kawasan memang real macam lego yg mainan tu..hotel lawa ,tapi tahu ler harganya gedabak mahal...tapi ingat berbaloi kot kalau try...

Janji jumpa member dekat sana so far hotel kitaorg booking ticket dia settle,so jump kat JB saja la..




Kebetulan kena cuti chinese new year fuhhh boleh tahan org...Singaporean memang ramai,mana xnya murah kot bagi diaorg..since masuk makan kena kat dalam,kalau rasa nak seludup makanan sendiri pandai2 ler yer...

Boleh tahan makan dalam ni harga standard US la...tapi dalam rm la...





Hahhh ni sebenarnya yg utama..apa yg penting?oppsss bukan kerjasama tapi kegembiraan anak2 semua...

Seharian kat dlm rasa berbaloi pulak yer la Ticket murah kot ala2 bajet gitu.....cuba kira kalau dewasa 4 org ,kanak 4 org banyak juga tu kalau standard price...

Nak nanti duit banyak memang xder la berjalan cuma kadang2 ingat habuan anak2 ja..kita parent ni dah xder apa sangat tapi kalau dah boleh masuk mandi main air macam ni kau xnak ker....hahahaha macam mak ayah lagi excited jer.

Lama xpernah g ke JB..ingat dua kali kot tahun ni tapi setakat JPO jer..bukan g jalan tapi g kenduri kawan...ni dok ingat nak aktif berblog balik ni...anakdah masuk 3,ingat slow sikit kot..

apapun thanks masih menjengah kesini...

August 6, 2014

Breakfast Box, Lunch Box, Tea time Box, Catering

Provide catering service, breakfast box, lunch box and tea boxes to small pax of people. From traditional food to western food come with reasonable price.

Menyediakan perkhidmatan pakej catering, food box dan juga food delivery yang terdiri daripada local food dan western food dengan harga yang berpatutan.


Contact us now for more inquiry / Sila hubungi :

AI WAY Enterprise
Zul (Experienced Chef)
Phone : 016 4055 789 (Whatapps).
Email : korie0217@gmail.com / mohaizamohd@gmail.com

Like : https://www.facebook.com/pages/Honey-Bee/
Facebook : Refer Tepi Kanan (Honey Bee)