May 2, 2009

Beach Life

Sawadikap...

Penat, letih, hitam....

Baru sahaja pulang dari Phuket, and wat i can say kehidupan beach life memang best gile. Tapi dalam hati ada gak takut Tsunami datang dengan tiba tiba nak lari mana?

Perjalanan
- Depart from LCCT kol 1245
- Kol 1300 dah sampai phuket airport. Cepat tak? 15 minit jer....ahakz
-
Cari transport, owh ya, kteorg tak wat booking airport transfer, nak merasa cara rendah saja macam mana.
- 150 TBHT per person dari Phuket Airport ke Patong. Not bad.

- Check in Patong Tower
- Rest dan tidur dlu

Dinner time !
- Explore jalan jalan di Patong membekalkan map free yang boleh didapati die airport!

- Cari makanan yang takde jual pork! Payah 1st day nak explore cari makan
Dinner :
1.Tomyam
2. Manggo salad
3. Ikan 3 rasa
4. Rice
5. Soft drinks

.....total cost : 750 THBT ....mahalkap...

- Ke Bangla Road yang happening
- Cari pakej ke Phi Phi Island untuk keesokkan hari. Jangan risau tour agency di Patong bersepah. Pilih je yang mana berkenan di mata.

Total packej ke Phi Phi Island RM 200 per person = 2000 THBT termasuk :
1. Hotel Tansfer
2. Boat round trip (Sea angel Cruise)
3. Lunch
4. Resort ( 2 days 1 night)
5. Dinner
6. Breakfast
7. Sightseeing ( Maya bay (The Beach), Cave, Monkey Beach and etc)
8. Snorkeling

Quite cheap gak pakej nie.


Sebelum balik hotel kemas barang tuk keesokkan ke Phi Phi Island layan dlu Pancake di tepi pantai.

1 comment:

Anonymous said...

awk xcantik la