June 26, 2011

Customer tetap.

3 hari weekdays lepas aku amil cuti. Mencurahkan cuti kehulur kehilir masuk Pantai Ampang dan Pantai Kuala Lumpur. Bukan aku sakit, tapi laki mak dan anak mak yang sakit serentak. Kalau ayahnya sakit, takpe sebab ayahnya boleh cakap tak selesa tang mana. Ini anaknya sakit pergh, setiap 2 jam bangun monitor keadaan anak. On time makan ubat, kerap replace cool fever.

Mula-mula ayahnya nak buat medical checkup disebabkan urine bleeding, tup-tup salah hala tuju. Patut ke hematologist dahulu sebab ada hemophilia, nak tak nak kena ke Pantai Kuala Lumpur untuk consulatantion hematologist. 1st time aku masuk Pantai Kuala Lumpur, ada Starbuck, ada Baskin Robin, pergh hospital ada serving unhealthy food. Bilik doktor pun dah macam bilik hostel, ada toilet sendiri. Ranggi! Agak mewah dari Pantai Ampang. Time balik nie la aku wonder berapa charges yang akan dikenakan. Jeng - jeng - jeng total nya. RM 630.00 hengget!. Cik kak oiii...boleh bayar monthly installment kerete. Consultation 20 minit 180.00 hengget + Blood test 6 tiub 450 hengget. Next 2 weeks kembali lagi, sila prepare dohet plak. Kekekek.

Itu cerita ayahnya, ini pasal anak. Selesa dan rabu, Asyraf tetiba demam panas. On dan Off, kejab 38 pastu makan ubat jadi 36, then naik balik 38. Tapi pagi rabu yang critikal, nurse check je suhu dah 39 ++. Terkejut kami berdua, kejub je dah 39 Celcius. Nasib baik paru-paru dan lain lain organ semuanya ok. Disebabkan suhu tinggi, maka doktor sumbat ubat di punggung, Asyraf sikit pun tak nangis tapi badan memang lembik tak maya. Mama dan Ayah ngalir air mata kalau boleh biarlah kami demam dari anak yang tanggung demam, elok lepas makan ubat suhu dah kembali ke normal dan Asyraf kembali aktif bersembang tapi kami tetap bagi ubat risau demam kembali. Jumaat he totally look healthy dan masih kuarantin dalam rumah. Kkekeke.

No comments: