May 22, 2008

ohhh Chedet

Semalam aku tgk blog Tun Mahathir, rupenye lama aku dh tgk jenguk, sekali jenguk bnyk plak entry(s). Aku amat meminati Tun Mahathir, bak kate sumone Tiada Tun Tiada KLIA" betul tak? Aku tengok dan perhati Malaysia nie hura hara skit, tapi takde la sampai darurat, hura hara dlm pentadbiran je aku maksudkan. Haih..UMNO UMNO... Dalam aku pkr pkr , aku terbaca satu artikel yg menyatakan PKR dan PAS mengajak TUN join party dieorg. Ehhhhhhh, masa dlo dlo bukan main lagi ckp TUN tu tak reti hukum hudud la, dan macam macam dieorg kritik Tun masa pentadbiran Tun, skrang nie hajak semula TUN join party dieorg, pelik pelik, dan lebey pelik aku dalam permainan politik nie. Hua hua hua .....



Aku suke membaca, tak kire pepe pun. Asalakan otak aku berjalan tak mati di tgh jalan.

2 comments:

SHiDi said...

Realiti dunia politik, semuanya hipokrit.

Memang ketara tujuan utama PAS / PR nak jemput Tun masuk, adalah atas pengaruh yang dia ada. Kira sanggup jilat balik air ludah, buang maruah, asalkan dapat menang undi.

Ni off topic sket, paling sedih adalah PAS yang sanggup menggadaikan perjuangan mewujudkan negara Islam, semata-mata sebab nak bergabung dengan KeAdilan dan DAP, yang sebenarnya tak sekuat mana.

Miss aiza said...

Shidi - Ittew lah, konon PAS nk menegakkan ISLAM kt Malaysia nieh, padahal diri sendiri tak terjaga, harap kan serban di atas pala, mengata plak UMNO ittew salah ini salah, tapi sejauh mana Harakah daily tu benar? tp yg risau kalo DAP naik, habislah Malaysia, Kaum melayu takkan mempunyai keistimewaan, Kalo DAP leh naik atas kepala UMNO, apatah Kedaulatan Raja ...risau risau, manakala PKR, apa tujuan mereka kte maseh tak tau hala tujuan yg sebenar..haih~