November 24, 2008

Merana kerana ......

Jiwa aku terseksa, merana, diseksa, very very emosional pabila laptop berada di tangan korie pada minggu lepas selama seminggu. Aku kasi die peluang tuk belajar sendiri sume basic IT. Sebab aku bukan penyabar dalam bab bab mengajar orang. Aku ingat leh survive kalau sehari tak mengadap komputer, hangin je bile pulang ke rumah takde bende buat.

Segala mak nenek harta karun aku dalam kotak aku punggah. Kertas kertas souviner aku susun semula dalam album. Segala harta karun yang main campak je dalam kotak sume tersusun. Teddy teddy kecil ke, key chain ke, fridge magnet ke, atau harta karun dr hotel iaitu toiletries telah diasing kedalam kotak masing masing. Senang kemudian hari aku nak cari. Bile dah susun harta karun tu, aku baru perasan bnyk benor barang aku, padahal baru je dekat setahun setengah aku kat sini. Gilos....

Selesai sudah satu part, aku baca novel. Kali nie aku baca novel english, novel korie tapi aku rembat baca, konon konon leh habiskan satu novel tapi....kalau mood tu takde, baca 1 muka surat dah nak tdo, maximun leh sampai 10 muka surat perday. Nie kena paksa diri sendiri tuk memperbaiki english aku, currently baca novel pasal Under Orders.

Dan disebabkan laptop takde, aku tak update blog aku. Bior mycherita terkuntang kanting.

. . . . . . . . . . . . . . .

Setelah mendapat semula lappy kesayanganku, aku berlumba lumba nonton cerita House.
Dan buat daily routine aku, check email, blog update, sume bende alah yang tiap tiap hari aku buat, sampai naik muat baru aku mencari benda baru tuk diexploretasikan.

Lanieh tgh berkobar kobar nak create layout sendiri. Harap harap leh wat ngan penut teliti, takmo suatu mase wat separuh pastu tdo.

I need more money to buy external hardisk tuk letak gambar gambar dr camera komorie dan cerita yang season season sume tu la. Money-mana ????? Sesapa ade keje part-time tuk mengajar tuition darjah 1 - darjah 6 bagitau aku. Area area KL dan Ampang @ nak blaja basic Chinese Language - level 1 PM me!!!!

Current wish list :
AF-S VR NIKKOR 300mm f/2.8G IF-ED

3 comments:

susu dalam botol said...

cerita House yang korea tu ek?

Miss aiza said...
This comment has been removed by the author.
Miss aiza said...

Full House - Korean

House - cte cte doktor, ketua doktor tu nama Dr. House. Best dr cte ER, Grey Anatomy. Best sbb romance kurang, tapi full wif knowledge.