January 5, 2009

BEDTIME STORY


Dlu mase kecil kecil aku ada bed time story, the 1st bed time story dalam bahasa english papa aku cte tuk aku (masa tu tdo dalam kelabu g) ialah jack n the bean stalk. Dan buku cte tu maseh ada dalam rak buku kat rumah aku. Papa aku mengambil masa lama tuk habiskan cte tu. Mana tak nye cte skit je aku dah tdo. Walaupun aku tak la berapa paham sangat apa yang papa aku cte, oleh sbb itu papa aku akan translate setiap ayat untuk aku fahami. Korang ade bedtime stroy tak mase kecil kecil?

Dan cte kali ini ialah, aku telah ditontoni dengan cte Bedtime Stories di Pavillion last friday bersama mino-dino dan korie. Mule mule ingatkan cte ini macam tak best aje, nak nak dari Walt Disney Pictures, of coz mesti ada kanak kanak, berat hati je nak masuk cinema, takut nnt terdo dalam cinema plak. Seblom cinema tu start kol 1145 malam, we went to Glitter cafe, coz dino nak amik espresso sampai double shoot bagi mengelakkan ketiduran dalam cinema, bukan setakat minum, melantak pun sekali. Gemuk gemuk. Jom min g yoga atau work out kat gym. Ok! off topic!

Tapi bile cte nie start kol 12 tengah malam, akan berakhir kol 2 pagi, dalam hati aku pasti akan rasa bosan, dan mengantuk sepanjang cte nie. Entah angin mana bertiup kat aku, aku rasakan cte nie amat menarik hati aku, huahua huahua. Tertarik menarik ku memang de bomm!!!.

Bedtime Stories ini amat la sesuai ditontoni oleh semua lapis umur-tua, muda wanita, belia, pemuda, kanak-kanak, kaum, dan sebagainya. Cte die amat menarik sekali dengan watak watak yang amat berlainan seperti Bugsy. Mesti tak kering gusi dan gelak aje sepanjang masa. Yang mana mengantuk pun tak jadi tdo, yang mana serious orang ya akan tersenyum lebar. Percayalah!. Cepatlah korang menonton cte nie, bawak anak-anak ke, anak sedara ke, atau adik ke, abang ke, pakwe ke, atau husband ke, confirm korang pasti suke! Takkan rugi ye duit tiket korang tengok cte nie. Dan Ed kamu harus pergi ke Alamanda tengok cte nie, ajak ana sekali.

Dan ku menunggu cte seterusnya dari Walt Disney Pictures, InkHeart.

7 comments:

SundaeCone said...

bed time story?? hmm x ingat lak. rsnye xde kot. mak aku srh bc sndiri. hampeh jek.hahah..

okeh ed. so bile lg?? wakakak..nnt lau mu nak pi tgk roger2 aku ek.

uish giler besar pic aku kat previous entry. kalah datin dlm spa q.glamer gituh..hohoh..=P

aJLeaa said...

aku mmg cadang nak gi tp aku dgr cite ko dah download dlm cyber tracker kan???hehehe nasib baik ko bgtau aku ko nak gi same, nnt aku nak booking tiket aku bgtau ko....

susudalambotol said...

nanti dah ada anak, kita nak buat cm tu :D

xeea said...

aku pun tingok midnite.
ketawa terkekek2 spjg malam.

aku sangat suka bugsy tu.
penat aku kuar masuk pet store nak carik yg sebijik mcm bugsy.

heee

Momo / aiza / mohaiza said...

And & Ed : P tengok tau, jangan tak pi.

Hidd : Bed time story leh meningkatkan daya imaginasi kanak kanak.

Xeea : Hohoho, ade dengar cte member aku bgtau kat jusco desa park city. Try tengok ada tak. G grab.

Mino-Chan said...

Bugsy cute!! wohooo lepas ni inkHeart tuh serious sket...tak lawak sgt kot :/ hmm neway am lookign forward to that one also!! hopefully best! mwuahah walt disney nyer movie ok la sometimes :p

aJLeaa said...

mek mo, kitorng dah gi tgk, best gilerrr dowh....aku suke ringtone hp die tu mane nak cari arrrrr.....lawak nak mampus aku dgn ana je yg plg kuat ketawa....pecah panggung tu....kui3