April 6, 2009

Penyakit Mengantuk.

Bagi aku penyakit mengantuk nie leh merebak. Aku dah buat kaji dari dlu sampai la petang tadi berakhir kol 530.

Dulu, kalau aku terlelap tidur, atau sampai study malas malas baring atas katil akhir sekali terlelap dengan buku buku, tapi bukan nye study sangat, keinginan nak tidur tu amat berkobar kobar. Dan secara automatiknya, rumet pun akan ikut tidur sekali. Tapi bukan sebantal la. Tidur masing masing katil.

Seperti pagi tadi (isnin). Aku amat la mengantuk, padahal lepas maghrib aku lelap sampai la kol 9, pastu kol 930 lelap sampai kol 11. Bangun kemas barang dan makan. Kol 1 sambung tidur sampai subuh.

Tapi bile sampai je off site. Mengantuk teramat la. Terasa semua benda yang buat amatlah sangap. Air mata mengalir macam lagu Justin Timberlake ..Cry me a river....uhhh.. Aku cube g toilet, jalan jalan kesana sini, tengok station Sultan Ismail dari office, tengok jalan jalan jem, dan tengok paper, bukan online paper tau. Fizikal paper yang aku beli di station Dang Wangi. Semangat baca paper, tapi lain plak rasa. Rasa masin je rupenye, air mata aku mengalir lagi. Bukan nangis sebab sedeh macam macam berlaku pada Intan di Astro Ria, tapi menguap sampai meleleh air mata, air mata meleleh bak melelehnye air liur ketika makan Mc Donald set Lunch 5.95 lama tak makan Mc D

Dicuba segala penawar, alahh penawar apa sangat, g toilet dan chatting, tu pun terhad gile orang yang nak aku chatting. Nak entertain diri sendiri dengan blogs, online papers, Murai, dan lain lain ...HARAM tak dpt nak access. Konon kena jadi pekerja yang cemerlang, gemilang dan blink blink..Owh sanggap kerna semua terhad!. Eh..jub macam lari topik plak.

Dengan itu aku rasa nak lelap je. Tapi bile aku tersedar, rupenye dak dak sblah aku semua nye mengantuk, sampai mata merah merah, g toilet berulang kali. Adakah aku penyebab? Sebab aku menguap tak henti henti, hodoh je aku rasa. Dah buleh tangkap lalat plak.

Sebelum tu, aku tengok orang kekeling aku cergas, tetiba je dieorg menguap macam aku. Mengantuk tak kire, sampai contact lain nak tercabut kuar pun ade. Owh ngeri la plak.

Owh, lupe...hari isnin memang gini, semua orang takde mood nak keje.! Ok. Balik pun nak gak la 530 terus cabut, ngantuk nie beb !

4 comments:

Cik Oren said...

keh keh keh..mungkin terlebih tdo kot..minum kopi wei

susudalambotol said...

kadang2 terlebih tidur pun boleh buat kita lagi mengantuk sebenarnya. seelok2nya 8-6 jam :)

[ Hanie ] said...

iskk...ni knape ngntuk2 ni...kasi kereja lekassss! :P

Momo / aiza / mohaiza said...

Oren : Aku letih sangat rasenye. Lama tak jalan jalan seharian berturut turut.

Hidd : Hehehe Saya kalo tak mimpi takpe dah, kalo dah masuk mimpi, confirm letih pala otak. Nak nak mimpi yang teruk, penat. Tido dah cukup pun rasa macam letih je

Kak hanie : Along keje je takde life tuk entertainment surfing surfing dah. Huhuhu. Takdapat access la katakan. System failure!